-->
My Blogger TricksAll Blogger TricksTechtunes

Puding Kek Cendol dan Cincau by Azlita Masam Manis



Bahan-Bahan

Lapisan A ( Lapisan Dasar )
1 keping kek span pandan  saiz 8 X 8 inc ~ untuk resepi kek span pandan boleh rujuk di SINI

Lapisan B ( lapisan Coklat)
250 gm santan
250 gm susu segar
5 gm agar-agar serbuk
70 gm gula Merah atau gula timbang
1 sudu besar gula pasir
1 sudu teh tepung Honkew
1 biji kuning telur
secubit garam

Lapisan C
400 ml santan cair ( 200 ml santan KARA + 200 ml air )
5 gm agar-agar serbuk
80 gm gula halus
1 sudu teh tepung Honkew
60 gm cincau ~ di potong dadu
100 gm cendol
sedikit pewarna hijau apple
sedikit pewarna kuning lemon


Cara Membuatnya: Kat Sini




Followers